dissabte, 26 de desembre del 2015

#ANECUP Política-ficció de cara a diumenge 27.

Escenari 1: La CUP decideix investir Mas. El ‪#‎Prusés‬ continua endavant. Amb les minses finances autonòmiques i la gestió intentant ésser controlada per CDC, el Pla de Xoc i altres mesures es posen en marxa, amb els entrebancs de l'estat espanyol i la possible capacitat de fer-hi front amb desobediència. Algunes mesures fan el seu efecte, però les privatitzacions no es reverteixen, els peatges, l'educació, i la sanitat segueixen amb pocs canvis significatius. La CUP, desprestigiada, perd suports als barris més populars, on tot just començava a aparèixer. La societat catalana no acaba de donar suport innegable a la independència, sempre prop del 50% però baixant. Amb la cessió de la CUP, els suports populars es bolquen en Podemos, al marge del paper que aquests puguin tenir a Espanya. El suport a la independència continua la tendència a la baixa dels últims mesos. A partir de la investidura, qualsevol revisió a les urnes de l'independentisme, en forma d'eleccions anticipades o referèndum, fa perillar un #Prusés dèbil, i la possibilitat real d'arribar a un nou estat a causa d'aquesta erosió social.

Escenari 1.2: La CUP decideix investir Mas. El #Prusés continua endavant. Amb les minses finances autonòmiques i la gestió dirigida per CDC, el Pla de Xoc i altres mesures es posen en marxa, amb els entrebancs de l'estat espanyol i la possible capacitat de fer-hi front amb desobediència. Algunes mesures fan el seu efecte, però les privatitzacions no es reverteixen, els peatges, l'educació, i la sanitat segueixen amb pocs canvis significatius. La CUP, desprestigiada, perd suports als barris més populars, on tot just començava a aparèixer. Tanmateix, aquestes mesures contrasten amb la situació espanyola de pacte PPSOEC's, i tímidament el suport a una independència frena la tendència a la baixa. Amb la cessió de la CUP, els suports populars a Catalunya es bolquen en Podemos, al marge del paper que aquests puguin tenir a Espanya. Amb la CUP debilitada, el #Prusés continua endavant.

Escenari 2.1: La CUP es nega a investir Mas. Junts pel Sí deixa convocar les noves eleccions, treu alguns vots menys, mantenint Mas, i Podemos amb En Comú i d'altres millora sensiblement els resultats. C's baixa una mica, el PPSC baixa més. La CUP perd algun escó. Noves eleccions?

Escenari 2.2: La CUP es nega a investir Mas. Junts pel Sí deixa convocar les noves eleccions. ERC i CDC(DiL?) es presenten per separat. CDC treu uns resultats a anys llum de l'època autonomista de CiU, ERC guanya les eleccions, la CUP millora resultats. En Comú, Podem i cia. treuen un porró d'escons, C's en perd alguns, PPSC es queden a baix de tot. Podem, ERC i CUP podrien sumar, però CUP no es fica a governs autonomistes. ERC i CDC tampoc podrien investir. Pacte a Espanya PPSOEC's. Noves eleccions?

Sí, tot s'hagués solucionat si Mas no hagués volgut ser president pels seus collons, amb ell i CDC forçant a ERC i les entitats sobiranistes, que una vegada fa molt de temps eren independents, a fer un paper de pagafantes lamentable. Si ell hagués acceptat la Conselleria Superior d'Exteriors, el Procés hagués continuat amb una primera garantia claríssima que tot això va molt seriosament, i de que es pot fer un país nou amb oportunitats de canvi, empès per un veritable grup de forces polítiques transversals que estan d'acord.

Ara la pregunta del milió: Qui va matar el #Prusés?

I la pregunta del trilió: A qui interessa debilitar la CUP?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada